Hoe Corinne tussen de bloemen is terechtgekomenCorinne Willemsen

Mijn eerste werkervaring met bloemen begon toen ik een stage-adres moest hebben voor de detailhandelsschool Apeldoorn. Bij toeval bij een bloemenzaak te werken: Gorkink aan de Asselsestraat in Apeldoorn.

Vakdiploma
Zo ‘groen’ als gras deed ik de eerste stappen aan de bindtafel. Ik kreeg mijn eerste aanwijzingen van een bloembinder die een paar jaar later Nederlands kampioen werd! Geprikkeld door de mooie creaties die ik daar zag kreeg ik de smaak te pakken. Mijn vervolgopleiding vakdiploma bloemsierkunst volbracht ik in Twello. Maar dat was niet genoeg, ik wilde meer!

Meesterbinder
Direct na de vakopleiding volgde de Meesterbinderopleiding in Utrecht. Dat was pas een uitdaging! Daar leer je niet alleen wat een bloemenwinkel aanbiedt, maar ook grote en ook kunstzinnige decoraties maken en nog veel meer. Een pittige opleiding waar ik tot op de dag van vandaag nog gebruik van maak in mijn creativiteit en in mijn lessen in atelier Natuurlijk Kreatief.

Corinne WillemsenVan bloemenwinkel naar eigen atelier
In de loop van de jaren ben ik een aantal malen van werkgever veranderd en ik heb zo’n beetje door heel Nederland gewerkt. Het voordeel van veranderen is dat je overal wel weer iets nieuws leert, of hoe het ook anders kan. Mijn motto’s; durven, doen, laat het gebeuren en laat de regeltjes los. Want regeltjes en creativiteit passen niet bij elkaar!

Kom je eens kennismaken?
Wil je een kijkje nemen in het atelier? Dat kan op afspraak of tijdens de kijkdagen die ik drie keer per jaar organiseer.